Detail semináru / školenia

Nový zákon o ochrane osobných údajov a európske nariadenie GDPR v praxi

Termín Názov seminára Lektor Miesto konania Účastnícky poplatok Uzávierka prihlášok next
Podľa záujmu Nový zákon o ochrane osobných údajov a európske nariadenie GDPR v praxi JUDr. Ľuboš Stankoviansky Bratislava 120,00 Eur
(s DPH)
20.06.2018 next


Podrobné informácie o školení
Dátum a čas začatia seminára Podľa záujmu
Miesto konania

Biznis centrum Matador

Bojnická 3

831 04  Bratislava



Lektor JUDr. Ľuboš Stankoviansky

 Prednáška poskytuje základné informácie o aktuálnych povinnostiach prevádzkovateľov podľa platného zákona č. 18/2018 Z. z.

- vymedzenie pojmov (prevádzkovateľ, sprostredkovateľ, tretia strana, dotknutá osoba, oprávnená osoba, zodpovedná osoba ...), ich porovnanie s pojmami v nariadení a vymedzenie niektorých nových pojmov v nariadení (profilovanie, pseudonymizácia, hlavná prevádzkareň...),


- zásady spracúvania osobných údajov podľa zákona a podľa nariadenia,


- právny základ spracúvania osobných údajov (osobitný zákon, súhlas dotknutej osoby...) podľa zákona & zákonnosť spracúvania podľa nariadenia (podmienky udelenia súhlasu dieťaťom...),


- spracúvanie osobitných kategórií osobných údajov,


- spracúvanie bez potreby identifikácie,


- porovnanie práv dotknutej osoby podľa zákona a nariadenia (informácie a prístup k osobným údajom, právo na vymazanie - právo „na zabudnutie“ ...),


- bezpečnosť osobných údajov podľa zákona a nariadenia (posúdenie vplyvu na ochranu údajov a predchádzajúca konzultácia, oznámenie porušenia dozornému orgánu ...),


- zodpovedná osoba, jej postavenie a úlohy podľa zákona a podľa nariadenia (nové pravidlá pre určenie zodpovednej osoby...),


- kódexy správania a certifikácia podľa nariadenia,


- prenos osobných údajov podľa zákona a podľa nariadenia,


- nezávislé dozorné orgány, spolupráca a konzistentnosť,


- prostriedky nápravy, zodpovednosť, sankcie až do výšky 20 000 000 eur,


- spracúvanie a sloboda prejavu a právo na informácie, spracúvanie a prístup verejnosti k úradným dokumentom, spracúvanie národného identifikačného čísla, spracúvanie v súvislosti so zamestnaním, pravidlá ochrany údajov cirkví a náboženských združení...,


- nadobudnutie účinnosti nariadenia a jeho uplatňovanie.

Lektor: Mgr. Ľuboš Stankoviansky, špecialista na problematiku ochrany osobných údajov


Problematike ochrany osobných údajov sa profesionálne venuje od roku 1997. Začínal vo funkcii vedúceho registra IS na odbore štátneho informačného systému, pôsobil ako zástupca splnomocnenca na ochranu osobných údajov na Úrade vlády SR a na Úrade na ochranu osobných údajov riadil útvar inšpekcie. Má dlhoročné skúsenosti v oblasti kontrolnej a dozornej činnosti. Bol jedným z konzultantov v prístupovom procese SR do EÚ pri aproximácii Smernice EP a Rady 95/46/ES a Dohovoru RE 108 do právneho poriadku SR a realizátorom ich implementácie do zákona o ochrane osobných údajov. Participoval na pripomienkovaní návrhu nového Nariadenia EP a Rady za oblasť zdravotníctva. V rámci svojej pôsobnosti ako odborník na ochranu osobných údajov vypracúva expertné posudky a stanoviská.


 Inštrukcie k miestu konania


 

Školenie sa uskutoční v kongresových priestoroch Business Centra MATADOR, Bojnícka ul. č. 3 v Bratislave so začiatkom o 9:00 hod. a plánovaným ukončením o 14:30 hod. Pre účastníkov je pripravené káva, čaj, nealko, občerstvenie a obed.  Parkovanie je pre účastníkov seminára zabezpečené v areáli business centra MATADOR zdarma.

Naše priestory prinášajú výhodnú polohu v okolí centra Bratislavy s dobrou dostupnosťou MHD, v blízkosti výjazdu mestskej diaľnice (Avion shopping park 3 km) a dostatkom parkovacích miest. Obedové menu si môžete vychutnať na prízemí centra v príjemných priestoroch reštaurácie s vonkajšou terasou. Všetky priestory business centra sú klimatizvané s dostatkom denného svetla.

 


 

Adresa:

 

MATADOR Business Centre

Bojnická 3

831 04  Bratislava


 

 

Ako sa k nám dostanete?

Autom

 

MHD

Organizačné pokyny

Obchodné a platobné podmienky, organizačné pokyny

Prihlásenie a platba:

Po odoslaní a prijatí prihlášky Vám potvrdíme registráciu účastníka na zadanú kontaktnú emilovú adresu. Účastnícky poplatok uhraďte na číslo účtu SK57 0200 0000 0017 3643 3751 vedený vo VÚB, a.s. Bratislava. Ako Variabilný symbol uveďte Vaše IČO, ako špecifický symbol uveďte termín konania konferencie v tvare deň/mesiac/rok (20062018). Po prijatí platby na náš účet Vám zašleme daňový doklad o uhradení účastníckeho poplatku emailom, v prípade vyžiadania aj poštou. Účastnícky poplatok zahŕňa: študijné materiály, občerstvenie, pri celodenných seminároch obed, nealko, teplé nápoje. Sedem dní pred konaním seminára Vám zašleme podrobné organizačné pokyny a ďalšie informácie o vzdelávacom podujatí emailom.

Registrácia účastníkov začína o 8:30 hod., odborný program o 9:00 hod. a plánované ukončenie je o 14:30 hod. 

Zľava pri registrácii:
2 - 4 účastníci z jednej spoločnosti - 5 % zľava
5 a viac účastníkov z jednej spoločnosti - 10 % zľava

Storno poplatok:

  • 30 % z účastníckeho poplatku účtujeme pri stornovaní prihlášky 14 dní pred dňom konania seminára
  • 50 % z účastníckeho poplatku účtujeme pri stornovaní prihlášky 7 až 3 dni pred dňom konania
  • V prípade stornovania prihlášky 2 a menej dní pred začatím seminára účastnícky poplatok nevraciame, uvítame však náhradníka.

 

Zmena termínu, miesta alebo zrušenie podujatia:

BPM Slovakia, s.r.o. si vyhradzuje právo na zmenu lektora, termínu a miesta konania pripravovaného vzdelávacieho podujatia (seminára, tréningu, kurzu), alebo na zrušenie plánovaného vzdelávacieho podujatia. V prípade výskytu takýchto zmien a skutočností, Vás budeme o nich čo najskôr informovať telefonicky alebo elektronicky.

Kontaktná a fakturačná adresa organizátora:

BPM Slovakia, s.r.o., Bojnická 3, Bratislava - mestská časť Nové mesto, 831 04,  tel: 02/2020 0078, 0903 885 252, fax: 02/3320 4686, e-mail: info@bpm-educat.com, bpmvzdel@zmail.sk. IČO: 35 861 886, DIČ: 2021732262, IČ DPH: SK 2021732262, Registrácia: OR OS Bratislava I, Odd: Sro, vložka číslo: 29249/B

Ochrana osobných údajov záujemcu o registráciu:

Vaše osobné údaje spracovávame na základe zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 (k ich celému zneniu a zneniu príslušných ustanovení, na ktoré sa v tomto dokumente odvolávame sa dostanete kliknutím na názvy týchto právnych dokumentov).

Objednávateľ (záujemca o registráciu) poskytuje osobné údaje predávajúcemu (BPM Slovakia, s.r.o., Bojnická 3, Bratislava - mestská časť Nové mesto, 831 04,  tel: 02/2020 0078, 0905 172 880, fax: 02/3320 4686, e-mail: info@bpm-educat.com, bpmvzdel@zmail.sk. IČO: 35 861 886, DIČ: 2021732262, IČ DPH: SK 2021732262, Registrácia: OR OS Bratislava I, Odd: Sro, vložka číslo: 29249/B) na účely realizácie práv a povinností zo zmluvných vzťahov (zaslanie potvrdenia registrácie na vzdelávacie podujatie elektronicky (emailom), vystavenie zálohovej faktúry, faktúry - daňového dokladu, faktúry – vyúčtovacieho dokladu a za účelom zasielania reklamných správ, ktoré sa týkajú ďalších produktov a služieb predávajúceho a to v rozsahu: meno a priezvisko, adresa, doručovacia adresa, adresa elektronickej pošty, telefónne číslo (ďalej spoločne všetko len ako "osobné údaje"), fotografia, zvukovo-obrazový záznam.

BPM Slovakia, s.r.o. tieto osobné údaje neposkytne tretím osobám a nepoužije na iné účely okrem tých, ktoré sú potrebné na zabezpečenie zmluvného vzťahu a na zabezpečenie záväzkov a povinností BPM Slovakia, s.r.o. vyplývajúcich zo Všeobecných obchodných podmienok.

Vaše práva v oblasti ochrany osobných údajov

 1. Právo na prístup k osobným údajom

Podľa článku 15 GDPR máte právo k bezplatnému prístupu k Vašim osobným údajom, ktoré o Vás spracúvame a zároveň my máme povinnosť identifikovať Vás ako oprávnenú osobu k podaniu tejto žiadosti o prístup k osobným údajom.

2. Právo na opravu/doplnenie osobných údajov

Podľa ustanovení GDPR máte právo požiadať nás o opravu/doplnenie nepresne uvedených alebo neúplných osobných údajov, bez zbytočného odkladu (obvykle do 1 mesiaca od doručenia Vašej žiadosti).

3. Právo „na zabudnutie“ osobných údajov (právo na výmaz osobných údajov)

Podľa článku 17 GDPR máte právo požiadať nás, aby sme bez zbytočného odkladu (do 1 mesiaca, v odôvodnených prípadoch do 2 mesiacov) Vaše osobné údaje vymazali.

4. Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov

V prípade okolností, uvedených v článku 18 GDPR máte právo požiadať nás o obmedzenie spracúvania osobných údajov

5. Právo na prenositeľnosť osobných údajov

Podľa článku 20 GDPR, máte právo prenosu Vašich osobných údajov inému prevádzkovateľovi a tiež máte právo požiadať nás, aby sme poskytli Vaše osobné údaje, ktoré spracúvame, iným prevádzkovateľom, ak je to technicky možné.

6. Právo vzniesť námietku

Máte právo kedykoľvek vzniesť námietku voči spracúvaniu osobných údajov na účely priameho marketingu nastalo bez Vášho súhlasu. Takáto Vaša námietka má za následok okamžité ukončenie spracovania Vašich údajov za účelom priameho marketingu.

7. Právo podať sťažnosť u dozorného orgánu

Pokiaľ usúdite, že v oblasti ochrany osobných údajov došlo k porušeniu Vašich práv, máte právo obrátiť sa a podať sťažnosť na Úrade na ochranu osobných údajov SR. Bližšie informácie nájdete na stránke úradu www.dataprotection.gov.sk

 

8. Záverečné informácie

 

Všetky Vaše práva týkajúce sa ochrany osobných údajov si môžete uplatniť písomne, telefonicky alebo emailom na týchto adresách a číslach, na ktorých aj zodpovieme Vaše ďalšie otázky: BPM Slovakia, s.r.o., Bojnická 3, Bratislava - mestská časť Nové mesto, 831 04,  tel: 02/2020 0078, 0905 172 880, fax: 02/3320 4686, e-mail: bpm@bpm-educat.com, bpmvzdel@zmail.sk.

Zároveň si Vás dovoľujeme upozorniť, že v tomto prípade máme povinnosť overiť Vašu totožnosť a identifikovať Vás ako oprávnenú osobu k podaniu žiadosti a uplatneniu týchto práv prístupu k osobným údajom alebo ich zmeny.

Záujemca o registráciu na vzdelávacie podujatie potvrdením (odkliknutím) príslušného poľa v prihláške na vzdelávacie podujatie vyjadruje, že bol oboznámený so svojimi právami a podmienkami spracovania a ochrany osobných údajov. Celé znenie práv a podmienok spracúvania a ochrany osobných údajov nájdete TU.

Všeobecné obchodné podmienky v plnom znení si stiahnite kliknutím TU

Formulár na odstúpenie od zmluvy si stiahnete kliknutím TU

Podmienky ochrany a spracovania osobných údajov na stiahnutie TU

Tieto obchodné a platobné podmienky sú platné od 20. mája 2018.

facebook    facebook ©2018    BPM Slovakia, s.r.o.